Vegetarisk lasagne

Som nybörjarvegetarian får man experimentera lite. Jag tog vad som fanns hemma i skåpen, och fick höga betyg av min försökskanin.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4-6 lasagneplattor från Barilla
  • 150 g fetaost (eller mer)
  • 100 g mozzarellaost
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • Riven, lagrad ost
  • Tomatsås:
  • 500 g Ica krossade tomater (chili)
  • 1 gul lök
  • 3-4 morötter
  • 4 vitlöksklyftor
  • oregano, svartpeppar salt

Gör så här

  1. Hacka lök, pressa vitlök och riv morötter grovt. Fräs tillsammans. Tillsätt de krossade tomaterna. Krydda och låt koka upp.
  2. Smörj en ugnssäker form och varva tomatsås med lasagneplattor, mozzarella- och fetaost och den grekiska yoghurten.
  3. Strö riven ost överst och tillaga i ugnen 20 minuter.
  4. Klar att servera med en fräsch sallad. Smaklig måltid!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr