Vegetarisk lasagne

En lyxig vegetarisk lasagne som även köttälskare gillar! Perfekt som bjud- middag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Lasagneplattor, cirka 5 stycken
  • 250 g färska champinjoner
  • 3 vitlökslyftor
  • 1 gul lök
  • 200 g bladspenat
  • Olja till stekning
  • Svartpeppar
  • Buljongtärning (av egen favör)
  • Ostsås
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 200 g riven ost
  • 3 dl riven parmesanost
  • Svartpeppar
  • Kryddsmör
  • 50 g smör
  • 1 dl finhackad persilja
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk skållad, skalad, hackad mandel (eller andra nötter du har hemma)
  • Skal från 1 riven citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Hacka vitlök och skiva löken tunnt. Stek svampen mjuk och tillsätt spenat, lök och vitlök, buljongtärning och låt steka i några minuter tills spenaten mjuknat.
  3. Ostsås:
  4. Låt grädden koka i några minuter. Ta bort från värmen och tillsätt osten. Låt osten smälta.
  5. Varva lasagneplattor med spenatfräset och ostsåsen i en form. Inled och avsluta med ostsåsen. Baka i ugn i cirka 45 minuter.
  6. Kryddsmör
  7. Smält smöret och tillsätt vitlök, citron, mandlar och persilja
  8. Häll kryddsmöret över lasagnen direkt på tallriken
  9. (OBS, Många ostar är salta- var därmed sparsam med att tillsätta salt)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept