Vegetarisk lasagne

Lasagne med goda grönsaker och ricotta. Servera med en sallad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 3 msk Ardita Tomatpuré
  • 2 burkar Zeta Tomater Finkrossade (á 400 g)
  • ½ tsk torkad timjan
  • 400 g fryst bladspenat
  • 2 frp Zeta Ricotta (á 250 g)
  • 1 frp Zeta Mozzarella (125 g), riven i bitar
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • Zeta Olivolja Extra Vergine
  • salt och nymald svartpeppar
  • 12 plattor lasagneplattor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Fräs lök, vitlök och paprika i en gryta tillsammans med rikligt av olivolja och tomatpuré.
  3. Tillsätt krossad tomat och timjan. Låt såsen koka ihop ca 15 minuter.
  4. Krydda med salt och peppar. Varva sås, spenat, ricotta och lasagneplattor i en ugnsfast form. Avsluta med sås och mozzarella på toppen. Grädda lasagnen i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt gärna vila ca 10 minuter innan servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept