Vegetarisk lasagne med tomat och spenat

Rårivna morötter är gott att äta till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca 5-6 st spenatlasagneplattor
  • Béchamelsås med spenat:
  • 25 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 1/2 dl mjölk
  • 100 g hackad spenat
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm malen vitpeppar
  • 40 g riven ost
  • Tomatröra:
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 50 g gröna oliver med pimiento-fyllning, skivade
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 msk torkad basilika
  • + lite extra ost att strö ovanpå.

Gör så här

  1. Tomatröra: Stek hackad lök i oljan, häll i krossade tomater, pressad vitlök, skivade oliver, tomatpuré och kryddor. Koka ihop.
  2. Spenatbéchamelsås: Smält smör i kastrull, vispa ut mjölet däri, häll i mjölken, lägg i hackad spenat och kryddor. Sjud sakta ihop såsen, vispa i riven ost mot slutet.
  3. Smörj en ugnsform. Varva plattor, tomatröra och sås; börja med sås + plattor, avsluta med sås och strö över lite extra ost på toppen. 200 graders ugn i ca 20-25 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept