Vegetarisk moussaka

N'är du är trött på den klassiska Moussaka! Utan ägg och mjölk är det en utmärkt rätt för allergiker. Kan ätas som huvudrätt, eller serveras till fisk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4-5 stora potatisar
  • 4-5 mogna tomater
  • 1 stor gul lök
  • 3-4 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad färsk persilja
  • 1-2 dl vatten

Gör så här

  1. Skala potatis, skiva den och blanda väl med 2 msk olivolja, salt, peppar och 1 - 2 msk hackad persilja.
  2. Skala löken och skiva den.
  3. Tvätta tomaterna och skiva dem också.
  4. Ta en ugnsform (helst av glas), olja den med 1-2 msk olivolja och bred ut potatisen på botten. Sen en lager av lök (salta lite), sen tomater (salta och peppra lite), potatisen igen, lök igen och avslutningsvis tomater. Häll över 1-2 dl vatten.
  5. Täck med aluminium folie och grädda i 30 minuter på 220 grader. Ta bort folie efter 30 minuter och grädda i ytterligare 15 minuter, tills moussaka har fått fin färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…