Vegetarisk paj med kronärtskockshjärtan

Vegetarisk paj med bland annat palsternacka, svamp och kidneybönor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl fullkorn
  • 125 g smör
  • 2 msk kesella, 1%
  • Fyllning:
  • 2 palsternackor
  • 1 purjolök
  • 150 g champinjoner
  • 1 burk kronärtskockshjärtan, 400 g
  • 190 g kokta kidneybönor
  • 1 dl riven ost
  • Äggstanning:
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • ½ röd spansk peppar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Garnera med:
  • Persilja

Gör så här

  1. Mät upp mjöl och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt kesella ochg kör tills en degboll bildas.
  2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Plasta och låt stå i kylen, ca 30 minuter.
  3. Nagga pajbottnen med en gaffel och förgrädda pajskalet, ca 10 minuter. Skala och skär palsternackorna i bitar. Förväll dem i lättsaltat vatten, ca 3 minuter. Låt dem rinna av i en sil.
  4. Skölj och skiva purjolöken. Ansa och skär champinjonerna i skivor. Fräs löken och champinjonerna i smör, ca 5 min.
  5. Låt kronärtskockorna rinna av och fördela dem i pajskalet tillsammans med purjolök, champinjoner och palsternackor. Skölj bönorna och strö dem och osten över resten av fyllningen.
  6. Vispa samman ägg, grädde, skivad spansk peppar, salt och peppar. Häll äggstanningen över fyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen, ca 25 minuter.
  7. Garnera med persilja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…