Vegetarisk wokgryta

Wokrätt med svamp och rotsaker. Både nyttigt och gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 stora morötter, ca 180 g
  • 1 bit rotselleri, ca 100 g
  • 1 palsternacka, ca 135 g
  • 1 bit kålrot, ca 75 g
  • ½ purjolök
  • 1 gul lök, ca 80 g
  • 250 g shiitake eller champinjoner
  • 1-2 msk olja
  • ½ -1 tsk örtsalt
  • 1 dl finhackad färsk persilja

Gör så här

  1. Skölj och skala rotfrukter och lök. Finstrimla rotfrukterna och purjon och hacka löken.
  2. Hetta upp wokpannan ordentligt. Häll i oljan. Lägg i rotfrukterna, löken och svampen. Låt det fräsa i 4-5 minuter. Rör under tiden.
  3. Strö över örtsalt och hackad persilja och låt anrättningen puttra sakta i ytterligare 1-2 minuter. Grönsakerna ska fortfarande vara mycket krispiga.
  4. Servera med ugnsstekt klyftpotatis eller kokt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr