Vegetariska fyllda paprikor

Nyttigt och gott - vad mer behövs?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 paprikor
  • 350 g kikärtor
  • 200 g fetaost
  • 350 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Finhacka och fräs lök, vitlök och champinjoner. Ställ åt sidan och låt svalna av.
  2. Blanda kikärtor och tärnad fetaost i en bunke. Mosa ihop det till en potatismos konsistens. Knäck i ägg och rör ihop med lök-, vitlök- och champinjonhacket.
  3. Halvera paprikorna på längden och kärna ur dem. Fördela färsen i paprikorna. Lägg dem på galler och kör ca 20 minuter i 225 grader. När ca 5 minuter återstår, strö lite riven ost över och avsluta under grillelementet.
  4. Kan serveras med allt från potatis, ris till en fräsch grönsallad. Jag föredrar sallad och dressing i form av keso.
  5. Hoppas det smakar!

Kommentarer

Otroligt gott! Jag gjorde detta till mig och tvååringen, och båda åt med god aptit! En femma och en bild från oss. :)

Liknande recept