Vegolasagne med svarta bönor och spenat

En nyttig lasagne med keso, spenat och bönor

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g fullkornslasagneplattor
  • 1 påse färsk eller fryst spenat
  • 1 röd lök
  • 400 g svarta bönor
  • 250 g keso
  • 250 gram matlagningsgrädde eller havregrädde alt kvarg för mindre fett och högre proteinhalt
  • 30 g färskost (ev light)
  • 50 g pesto grön eller röd

Gör så här

  1. Gör en röra på keson, peston och hälften av matlagningsgrädden/kvargen och krydda med örtsalt och peppar. Fräs lök och spenat mjuk i en panna, tillsätt svarta bönor och fräs lite till, häll i resterande matlagningsgrädde/kvarg samt färskosten och blanda ihop. Krydda och salta efter smak.
  2. Varva plattor med spenatröra samt pestoröran. Avsluta med pesto/kesoröran och riv lite smakrik 17 % ost över. In i ugnen i ca 30-40 min, till pastan är mjuk och osten fått färg

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept