Vetebröd

Mammas variant... jättegoda...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 liter vetemjöl
  • 1 liter mjölk
  • Ca 4 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk kardemumma
  • 1 pkt jäst
  • 300 g margarin
  • Fyllning:
  • Kanel
  • Socker
  • Margarin
  • Pensling:
  • Ägg
  • Pärlsocker

Gör så här

  1. Ugn: 250 grader
  2. Smula jästen, blanda med socker. Låt stå ca: 5 minuter.
  3. Smält margarinet, häll i mjölken (fingervarmt) Tillsätt salt och kardemumma.
  4. Rör samman.
  5. Låt jäsa ca: 1 timma.
  6. Jag brukar dela degen i 2 eller 3 delar, kavla ut och pensla ut margarin, strö på kanel och socker. Vik ihop. Jag skär sedan i ca 1 cm tjocka strimlor och rullar till bullar.
  7. Pensla med ägg och strö pärlsocker och sedan in i ugnen tills bullarna har härlig guldbrun färg.

Kommentarer

i bagarskolan lär man sig att varken socker eller salt skall tillsättas i jäst pga jästsvamparna dör då.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…