Viktökarkaka

En kaka till kaffet som är farligt goda för figuren, Även goda direkt ur frysen. Långpannekaka. Chokladbotten med krämig glasyr. Gäddas 20 minuter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 4 st ägg
  • 5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 8 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 175 gram smör , smält
  • Glasyren:
  • 75 gram smör , smält
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl sirap
  • 1 påse kokosflingor

Gör så här

  1. Börja med att förbereda alla ingredienser till glasyren så den är redor att kokas när du stoppar in botten i ugnen.
  2. Botten:
  3. Vispa ägg och socker.
  4. Blanda i de torra ingredienserna. Rör till sist i det smälta smöret.
  5. Grädda i en långpanna klädd med bakplåtspapper i 200 gr i ca. 10 minuter (halvgräddad)
  6. Börja koka ihop glasyren i en kastrull och låt koka i ca. 5 minuter.
  7. Tag ut botten ur ugnen efter ca. 10 minuter och bred glasyren på den halvgräddade botten. Grädda den ytterligare i ca. 10 minuter.
  8. Skäres i rutor.
  9. Går utmärkt att frysa, men akta dej för viktökning. Man tar lätt en kaka varje gång man öppnar frysen och äter upp den som godis.

Kommentarer

Vart kommer chokladen in? Du skriver i texten chokladbotten med krämig glasyr??? Och hur mycket isåfall?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr