Vinbärs- och persikoflan

Två av sommarens fröjder i en lyckosam förening!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mördeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 75 g mandelmassa
  • 2 persikor
  • 2 dl repade röda vinbär
  • 2 msk socker
  • 1½ tsk potatismjöl
  • Pensling:
  • ½ dl slät aprikosmarmelad
  • ½ msk vatten

Gör så här

  1. Hacka snabbt samman ingredienserna till mördegen. Klä in den i plastfolie och lägg kallt att vila i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
  2. Kavla ut den kalla degen på bakpapper till en rund platta, ca 30 cm i diameter. Forma en litet högre degkant ytterst runt degen.
  3. Skiva persikorna tunt. Riv mandelmassan jämnt över plattan och lägg ut persikorna så att de täcker degen. Lägg vinbären i en plastpåse, tillsätt socker och potatismjöl, skaka om lätt och strö ut bären över persikorna. Grädde flanet i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  4. Ge marmeladen och vattnet ett snabbt uppkok och pensla den heta lagen över det nygräddade flanet. Servera kakan ljummen tillsammans med lättvispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr