Vinbärsglass

Jag har plockat flera liter väl mogna röda vinbär som jag nu har i frysen...så nu blir det vinbärsglass!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl välmogna röda vinbär
  • ½ msk finstött kardemumma
  • 3 äggulor
  • 1 3/4 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Rensa bären och mosa eller mixa dem i matberedare eller i mixer.
  2. Tillsätt kardemumma, äggulor och florsocker till bärmoset. Vispa samman väl.
  3. Vispa grädden till hårt skum. Blanda ner det i moset i grädden och blanda väl.
  4. Häll smeten i en lämplig form och frys in den i minst 4 timmar. Ta fram glassen ca ½ timme innan den ska ätas. Stjälp upp den och låt den stå i rumstemperatur.
  5. Receptet kan användas till alla bär men kanske måste sockermängden minskas om bären är sötare än vinbär.

Kommentarer

Har haft detta och bjudit på som efterätt och det har vart mkt uppskattat:)
Detta recept kan jag verkligen rekommendera!!! Så krämig och fräsch!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr