Vinbärskaka med maräng

Jättesmarrigt recept. Blir som en liten bakelse.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 250 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Ca 150 g (3dl) röda vinbär
  • Maräng:
  • 3 äggvitor
  • 1 ½ dl socker
  • Dekoration:
  • Mandelspån

Gör så här

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa ordentligt. Blanda mjöl med bakpulver och vanilsocker. Vänd ner det i blandningen.
  2. Lägg smörpapper i en långpanna (23x33cm). Bred ut smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter tills kakan är ljust gul.
  3. Innan kakan hunnit steka klart vispa då äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker under omrörning lite då och då. Vispa ordentligt mellan varje gång socker tillsätts.
  4. Fördela vinbären på kakan. Spritsa marängen ovanpå och strö över mandelspån.
  5. Grädda sedan kakan i den övre delen av ugnen i ytterligare 15 minuter eller tills marängen är svagt färgad.
  6. Skär kakan i rutor och njut.

Kommentarer

Jättegod! Jag lade i nymalen kardemumma i smeten vilket förhöjde smaken! receptet räcker inte till 20 pers, snarare till 15

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…