Vinbärskaka

Mjuk sockerkaka med marängtäcke med lite syrliga röda vinbär. Marängen är frasig överst o söt o mjuk inuti. Gott mot det syrliga.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 2½ dl socker
  • 65 g smält margarin
  • 1½ msk vaniljsocker
  • 5 dl mjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • 2½ msk kokande vatten
  • 1 3/4 dl mjölk
  • Marängen:
  • 4 äggvitor
  • 3½ dl socker
  • 1½ msk vaniljsocker
  • 4 dl röda vinbär

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker. Rör ner övriga ingredienser och häll i en långpanna. Grädda längst ner i ugnen i 200 grader i ca 12-15 minuter. ta ut kakan.
  2. Höj värmen till 225 grader
  3. Vispa äggvitorna hårt, rör ner socker, vanilj och vinbären. Bred ut över kakan o grädda i 3-5 minuter eller tills kakan fått en gyllenbrun färg.
  4. Marängen blir inte hård. Den blir bara lite frasig överst. Skär kakan i bitar o servera

Kommentarer

Kanon kaka.. Bakade denna till mannens jobb och den var högt uppskattad.
Supergod kaka! Rekomenderas verkligen.
Tack Amika, jag har letat efter det här reseptet i flera år.Nu väntar jag på att vinbären ska mogna. MatPia

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…