Vinbärspaj

En syrlig och fräsch dessert som min syster bjudit på många gånger!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 125 g smält smör
  • Fyllning:
  • 3 dl röda vinbär
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl strösocker

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna till pajskalet. Smält smöret och häll över. Arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila cirka 40 minuter i kylskåp.
  2. Blanda ingredienserna till fyllningen.
  3. Ta fram och kavla ut degen på mjölat bakbord. Rulla upp degen på mjölad kavel och rulla ut den över en pajform, cirka 25 cm i diameter. Degrundeln bör vara cirka 5 cm större i omkrets än formen. Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 graders ugnsvärme.
  4. Fördela fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader under 15 minuter. Sänk värmen till 150 grader och grädda i ytterligare 25 minuter.
  5. Låt svalna och dekorera med pudrat florsocker och några vinbärsklasar före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…