Vinbärsrutor med frasigt täcke.

Denna kaka har blivit ett måste hos mig varje år , då vinbären mognat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 dl gräddmjölk
  • 6 dl röda vinbär
  • 1 msk potatismjöl
  • Strössel:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en långpanna ca 30-40 cm eller klä den med bakpapper.
  2. Rör matfett och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör smeten slät mellan varje ägg. Sikta ner vetemjölet och bakpulvret , tillsätt gräddmjölken. Rör smeten slät.
  3. Lägg vinbären i en plastpåse och tillsätt potatismjölet. Skaka om så att alla bären blir jämnt mjölade. Strö ut dem jämnt över kaksmeten.
  4. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till strösseln och strö den smuliga massan över kakan. Smöret ska vara kallt. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Skär upp kakan i rutor när den kallnat.

Kommentarer

Jätte gott. Det enda problem är att degen på kanten kommer lite över det frasiga.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…