Vinbål

Vinbål som passar på kalas, fester och buffe. Gör ett stort isblock håller bålen kyld. Isblocket kan dekoreras med frukter som skivade jordgubbar och citronmeliss. Exempelvis kan du frysa två halvfyllda mjölkpaket med vatten, skivade jordgubbar samt några blad citronmeliss. När de fryst tar du bort paketet och har två fina isblock.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 cl rött vin, typ beaujolais
  • 75 cl vitt vin, typ riesling
  • 2 flaskor (33 cl) fruktsoda
  • 50 cl frukt- eller bärlikör, förslagsvis apelsin, persika eller äpple
  • 1 l jordgubbar
  • 1 äpple
  • 1 apelsin

Gör så här

  1. Se till att rödvin, vitt vin och fruktsoda är kallt.
  2. Skölj, rensa och skiva jordgubbarna.
  3. Skala och tärna äpplet.
  4. Skala och skiva apelsinen.
  5. Lägg iskuber eller block i botten på en stor skål som passar till bål.
  6. Häll rött vin, vitt vin samt fruktsoda.
  7. Rör i frukt- eller bärlikör.
  8. Tillsätt frukten.
  9. Tillsätt ev. ett eller två halvliters isblock eller ca 30 isbitar.
  10. Rör om.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…