Vit chokladmousse med rårörda lingon

Kombinationen grädde, vit choklad och rårörda lingon är mycket delikat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 120 g vit choklad i bitar
  • 3/4 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g lingon, färska eller frysta
  • ½ dl socker
  • Till garnering:
  • Citronmeliss

Gör så här

  1. Smält chokladen i en bunke över sjudande vatten eller i mikron på full effekt utan lock 1-1½ minut. Öppna och rör om då och då.
  2. Koka upp mjölken, slå den över den smälta chokladen och rör till en slät kräm. Vispa grädden till fast skum och blanda den med den avsvalnade chokladkrämen till en slät mousse med hjälp av en slickepott. Häll upp moussen i en avlång 1-litersform och ställ den att stelna i kylskåp minst 2 timmar.
  3. Rårör lingon med socker 5 minuter tills sockret löst sig. Fördela lingonen på assietter. Doppa en stor matsked i ljummet vatten och forma vackra ägg av moussen. Lägg äggen ovanpå lingonen och garnera med citronmeliss.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…