Vit chokladmousse under passionstäcke

En underbar vit chokladmousse toppad med passionsfrukt och jordgubbar! Förbered dagen innan den ska serveras

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g vit choklad
  • 1½ dl vispgrädde
  • 2 gelantinblad
  • 2 äggulor
  • 2 msk socker
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • Garnering:
  • 3 passionsfrukter
  • Jordgubbar eller andra bär

Gör så här

  1. Bryt sönder chokladen och lägg den med ½ dl vispgrädde i en kastrull.
  2. Sätt över svag värme och rör tills chokladen har smält.
  3. Låt kallna.
  4. Lägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  5. Vispa äggulor och socker vitt och luftigt.
  6. Rör i apelsinskalet.
  7. Krama ur gelantinbladen och smält dem med apelsinsaften på svag värme.
  8. Vispa ner gelantinet i äggvispet och rör sedan ner chokladblandningen.
  9. Vispa den sparade grädden till skum och vänd försiktigt ner i moussen.
  10. Fördela i 4 glas och ställ kallt till nästa dag.
  11. Gröp ur saft och kärnor ur passionsfrukterna.
  12. Fördela över moussen och garnera med jordgubbar eller andra bär.
  13. Lycka till! Njut

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…