Vit chokladpannacotta med hallonsås

Vit choklad och hallon är en uppenbarelse.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 tsk gelatinpulver
  • 6 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 4 msk socker
  • 200 g vit choklad
  • Hallonsås:
  • 1 paket frysta hallon (225 g)
  • 2 msk sött vin
  • 1 msk florsocker
  • Garnering:
  • färska bär

Gör så här

  1. 1. Tina hallonen. Lägg gelatinpulvret i blöt i 3-4 msk kallt vatten ca 5 minuter.
  2. 2. Koka upp grädde, mjölk och socker.
  3. 3. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner chokladen och gelatinet att smälta i gräddmjölken.
  4. 4. Häll upp krämen i glas, täck över och ställ kallt ca 3 timmar.
  5. 5. Passera hallonen genom en sil så att kärnorna kommer bort. Blanda hallonsåsen med vin och florsocker, späd ev. med lite vatten.
  6. 6. Vid serveringen hälls såsen över pannacottan. Garnera med färska bär.

Kommentarer

Extremt god efterrätt. God att bara servera med tinade hallon, om man inte vill göra såsen vill säga. :)
Jättegod! Smälter i munnen och är så len i smaken. Dessutom riktigt enkel att tillaga.

Liknande recept

@sojjan

Grönsaksomelett

Odlar man squash blir det gärna mycket av den varan och då behöver man recept att variera med. Detta är en favorit hemma hos…

@ahlzan

Krämig fiskgratäng

En god fiskgratäng med smak av tomat och parmesan. Jag tog inte så mycket vitlök som det står i receptet men det är ju…

@mrsc

Roast Beef and Yorkshire Pudding

Min svärmor och svärfars traditionella rätt till söndagens lunch. Som vi alltid blev bjudna på…den engelska rostbiffen ska stekas med sin fettkant, den så…