Vit chokladpannacotta med hallonsorbet

Enkel och vansinnigt god! Kombinationen pannacotta och hallonsorbet höjer smaklökarna, det söta till det syrliga. Måste testas!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • ½ dl mjölk
  • 2 - 3 msk socker
  • 2 gelatinblad
  • 125 g vit choklad av god kvalité
  • Hallonsorbet (Siaglass)
  • På toppen:
  • 2 - 3 tsk vit sirap
  • ½ - 1 tsk lime
  • 250 g frysta hallon

Gör så här

  1. Koka upp grädde och mjölk. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten under tiden. Hacka chokladen.
  2. Tillsätt urkramade gelatinblad, socker och choklad i gräddmjölken. Rör om tills allt har smält.
  3. Sila och häll upp i formar eller vackra glas. Ställ i kylskåpet och låt stelna.
  4. Tina hallonen. Smaka av med vit sirap. Tillsätt lime.
  5. Lägg en skopa hallonsorbet på pannacottan. Toppa med hallonen.

Kommentarer

Jag bjöd på denna utsökta efterrätt på nyår. Succé!! Hallonsorbet var dock slut i affären, men det funkade finfint med blåbärssorbet också. Jättegott! Tack för receptet.
Tack för rättelsen. Har glömt att skriva 2 - 3 msk socker i ingredienserna.
Det står att man ska blanda i socker, men inget om socker eller mängd bland ingredienserna? Mvh Lovisa

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…