Vit chokladpannacotta med sommarminnen

En smak av sommaren kan du få under hela året. Pannacotta är underbart krämigt och gott till syrliga bär. Tips OBS! Gör grunden dagen innan, den ska frysas över natten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ½ dl grädde
  • 2 msk socker
  • 100 g vit choklad
  • 1 gelatinblad
  • Hallonsås:
  • 150 g hallon
  • 1 citron, skal
  • 1 msk socker
  • .

Gör så här

  1. Koka grädde och socker ett par minuter. Bryt ner chokladen i en bunke och ha i uppblött gelatinblad. Häll över den heta grädden och rör till slät konsistens.
  2. Häll upp i plastfolieklädda skålar. Frys över natten. Ta fram 10 minuter före servering. Lätta från formen och ta av plastfolie, servera med hallonsås.
  3. Hallonsås:
  4. Riv skalet av en citron grovt. Hetta upp hallonen och tillsätt socker och citronskal. Blanda lätt så hallonen inte blir helt mosade. Servera såsen varm till panacottan.

Kommentarer

Vi åt denna efterrätt igår och den var god. Lite för söt men hallonsåsen balanserade upp det hela bra.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…