Vit chokladtryffel med Baileys

Jättegoda chokladtryfflar som smälter i munnen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g vit choklad
  • 1,2 dl vispgrädde
  • 5 cl Baileys likör
  • 100 g Savoyardikex eller Marie kex

Gör så här

  1. Hacka den vita chokladen och smält den tillsammans med vispgrädden på mycket svag värme. Rör ner Baileyslikören. Ställ kallt några timmar.
  2. Lägg kexen i en plastpåse och banka sedan sönder dem till fina smulor. Rör ner smulorna i chokladsmeten, ställ kallt en stund till.
  3. Rulla små bollar av smeten, fukta gärna händerna lite eller använd tunna plasthandskar. Rulla bollarna florsocker. Placera tryfflarna i knäckformar och förvara kallt.
  4. De här tryfflarna blir mjuka, om de står framme för länge i rumstemperatur!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr