Vit Kladdkaka (Äggfri)

En av mina favoriter! Perfekt för dom som inte tål ägg. Man kan även utesluta gluten som jag själv brukar göra genom att byta ut vetemjölet mot mjölmix.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g vitchoklad
  • 100 g smör el margarin
  • 2 dl socker
  • 150 g lättkesella
  • 2 ½ dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • saft och skal av en halv citron

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad. Smält smöret.
  2. Rör socker och kesella ca 5 min.
  3. Blanda i choklad och smör i kesella blandningen, rör om. Häll i citronsaft och skal, blanda. Blanda de torra ingredienserna, häll i lite i taget i smeten.
  4. Smöra en form med löstagbar kant och ströa den.
  5. Grädda i 200 grader ca 25 min.

Kommentarer

Supergod! Perfekt till tjejkvällen eller konfirmationsfesten. Jag sänkte till 175 grader så blev kakan lite kladdigare. Godast med vaniljglass till som svalkar mot det söta. /Nina

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…