Vit marängsmörkräm (Swiss Meringue Buttercream)

Till tårtor eller Cupcakes

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 citron, saften
  • 350 - 400 g mjukt smör

Gör så här

  1. Blanda äggvitor, strösocker och citronsaft i en rostfri bunke.
  2. Vispa marängen kraftigt över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 65 grader.
  3. Marängen ska tjockna och sockerkristallerna ska ha smält.
  4. Tag av marängen från värmen och vispa med hög hastighet tills den svalnat.
  5. Detta skede tar åtminstone 10 minuter så jag rekommenderar att man använder hushållsassistent om man har en.
  6. Tillsätt smöret i omgångar under långsam omrörning.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…