Vit moussaka

Moussaka utan kött kan också vara gott! Prova att servera med huvudsallad och stekt färskpotatis.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 1 kg vit zucchini
  • 300 g kvarg naturell
  • 3 msk lätt crème fraîche
  • 7 msk ströbröd
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk salt
  • 2 tsk vitpeppar
  • 1 msk solrosolja

Gör så här

  1. Skala zucchinin med potatisskalare, ta ut fröna om de är stora och gula. Riv zucchinin på den grova delen av rivjärnet, salta och låt stå i ca 15 minuter. Krama ut vätskan från zucchinin.
  2. Vispa ägg, tillsätt ost, crème fraîche,vetemjöl,ströbröd, persilja och den rivna zucchinin. Salta och peppra lite, och blanda väl.
  3. Ta en rund eller rektangulär glasform, olja runt om och häll i moussakan. Grädda i 185 grader, ca 35-40 minuter (tills ytan är krispig och har fått fin färg).

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept