Vit och mörk chokladcheesecake

Riktigt god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 225 g hela müslibitar med havregryn
  • 1 1/4 dl nötkärnor, rostade och hackade
  • 4 msk smör
  • 25 g mörk blockchoklad
  • Fyllning:
  • 350 g mjukost
  • 1 1/4 dl socker
  • 2 dl naturell yoghurt
  • Drygt 3 dl vispgrädde
  • 7 g gelatinpulver
  • 3 msk vatten
  • 175 g mörk eller ljus blockchoklad, smält
  • 175 g vit blockchoklad, smält

Gör så här

  1. Lägg müslibitarna i en plastpåse och krossa dem grovt med en brödkavel. Häll över i en skål och blanda ner de hackade rostade hasselnötterna.
  2. Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme. Rör ner müsli- och nötblandningen och blanda väl.
  3. Pressa blandningen med ett glas mot botten och sidorna på en kakform med löstagbar botten, 20 cm i diameter.
  4. Rör samman mjukosten och sockret med en träsked. Rör ner yoghurten. Vispa grädden och vänd ner i smeten. Strö ner gelatinpulvret i vatten i en värmetålig skål och låt det blötas upp. Ställ skålen över en kastrull med hett vatten. Rör tills gelatinet löst sig. Rör ner i smeten.
  5. Fördela smeten i två skålar. Rör ner den smälta mörka/ljusa blockchokladen i den ena skålen och den smälta vita blockchokladen i den andra.
  6. Varva de två fyllningarna på kakbottnen. Rör runt lite med spetsen på en kniv för att marmorera kakan. Släta till ytan och gör mönster med en degskrapa eller gaffel. Kyl minst 2 timmar innan kakan serveras.

Kommentarer

Kladdkaka med musli botten :)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…