Vitchokladtryffelkaka

Ska testa!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 4 msk socker
  • 1 dl mjöl
  • 50 g vitchoklad, smält
  • Tryffel:
  • drygt 3 dl grädde
  • 350 g vit choklad
  • 250 g 1 paket mascarpone ost
  • Färsk anans (konservburk om du inte har något annat val)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form (24 cm dia.) med löstagbar kant rikligt med smör, lägg åt sidan.
  2. Vispa ägg och socker riktigt poröst, vispen ska lämna spår efter sig. Skeda ner mjölet och sedan chokladen. Häll smeten i formen och grädda i ca 20 minuter, tills tandpetaren som du sticker i mitten kommer ut torr.
  3. Låt svalna, ta sedan kakan ur formen och låt svalna helt. Lägg sedan tillbax kakan i formen.
  4. Tryffel:
  5. Koka upp grädden (rör om och var försiktig så den inte bränns), låt svalna något.
  6. Tillsätt den vita chokladen och rör tills den smält och blandats med grädden. Tag från plattan och rör tills smeten svalnat nästan helt.
  7. Vispa i mascarponen för hand. Häll blandningen över kakan och låt stå i kylen i 2 timmar. Skär längst kanterna med en varm kniv (blöt med varmt vatten) så lossnar kakan lättare.
  8. Servera med färsk ananas!
  9. Tips! När min kaka vart i kylen i 2 timmar kändes den alldeles för lös, så jag stoppade in den i frysen i 1 timma och då hade den blivit mycket fastare, så då stoppade jag in den i kylen tills det var dags för fika. Denna kaka blir inte superfast utan den är krämig och mjuk, men håller ändå sin plats.

Kommentarer

åh men guuud så god den ser ut

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…