Vitlöks- och örtbaguetter

Min mammas underbara recept på goda baguetter

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 paket jäst
  • 1 liter fingervarmt vatten
  • 3 msk honung
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk salt
  • 2 msk basilika
  • Vetemjöl
  • Ägg och sesamfrön till pensling

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke, häll det fingervarma vattnen över. Rör i oljan, honungen, saltet, basilikan och vitlöken. Häll på mjöl. Jag vet inte exakt hur mycket det ska vara, jag häller på lite och rör om, och fortsätter så. Kanske 1-2 liter?
  2. Arbeta ihop till en slät deg och låt jäsa i 45-60 min under bakduk.
  3. Ta upp degen och knåda lite. Dela i 4 bitar och forma varje bit till en baguette. Låt jäsa i 20 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med ägg och strö på sesamfrön. Ev. skåra lite snyggt.
  5. Sätt in i ugnen, ca 15 - 20 min.

Kommentarer

Hur mycket jäst använder du när du skriver ett paket till 1-2 liter mjöl?
Hej! Det låter jättegott. Undrar bara om du hackar eller pressar vitlöken. :)
Låter jätte gott, stort TACK på förhand fyller nämligen 40 snart verkar passa bra till min Buffe. Kram Pling Obs! Du får redan nu höga betyg av mig(känner smaken i muunen) ha ha

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…