Vitlöksbröd

Suveränt till grillat

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Grunddeg:
  • 50 g jäst för söta degar
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk vit sirap
  • 2-3 tsk havssalt
  • 2-3 vitlökssklyftor, pressade
  • 6 dl matbrödsmjöl av vete eller lantvetemjöl
  • 8-9 dl vetemjöl special
  • Ägg att pensla med

Gör så här

  1. Ugnsvärme: 225 grader.
  2. Smula ner jästen i en stor degbunke. Värm mjölk, olja och sirap till 37 grader och rör ut med jästen. Tillsätt salt, pressad vitlök och matbrödsmjöl.
  3. Arbeta degen slät och tillsätt vetemjöl i omgångar tills degen släpper bunkens kant. Låt jäsa 30-35 min.
  4. Ta upp och arbeta degen på bordet med lite mer mjöl. Knåda den och vik hela tiden in emot mitten.
  5. Dela degen i två bitar och forma 2 helt runda, släta bröd. Lägg över på plåt med bakpapper och nagga dem mitt på med en gaffel.
  6. Låt jäsa ca 30 minuter. Pensla med ägg och grädda på nedersta falsen i 225 grader ca 30 minuter.

Kommentarer

Gjorde två st baguetter av detta receptet precis och brödet blev riktigt fluffigt och saftigt. Jag blandade även i lite persilja som fick brödet att både se och smaka gott!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr