Vitlöksostspäckad fläskfilé med ljuvlig sås på klassiskt vis

Toppengod!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 100 g färsk vitlöksost
  • 300 g färska champinjoner, skivade
  • 2-3 schalottenlökar, finhackade
  • 3/4 dl vitt torrt vin
  • 1 ½ msk koncentrerad kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 3/4 dl crème fraiche med paprika och chilismak
  • 1 kruka gräslök, finklippt
  • Salt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Skiva upp 4 portioner fläskfilé.
  2. Platta ut fläskfilén något.
  3. Skär upp en ficka i fläskfilén och späcka med osten. Vänd fläskfilén i mjöl, salta och peppra.
  4. Stek köttet gyllenbrunt i smör och olja i en hög stekpanna.
  5. Tag upp fläskfilén och lägg dem på ett fat.
  6. Fräs champinjonerna och löken i pannan.
  7. Häll på vin, fond, vatten och grädde, låt det hela koka ihop några minuter.
  8. Blanda ner gräslöken och smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Lägg tillbaka fläskfilén och låt den koka i såsen någon minut.
  9. Tips!
  10. Servera gärna en grönsallad och kokt pressad potatis till fläskfilén. Smaklig spis!

Kommentarer

toppen!! johnnie

Liknande recept