Vitlökssnibbar

Gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten, 37°C
  • 325 g (5 dl) Kungsörnen durumvetemjöl
  • 450 g (7½ dl) Kungsörnen kärnvetemjöl
  • Fyllning:
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk gourmetsalt
  • Garnering:
  • Rosmarin eller sesamfrön

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Häll över vatten och rör om tills jästen har löst sig.
  3. Tillsätt mjölet men spar ½ dl av kärnvetemjölet till utbakningen.
  4. Arbeta degen tills den känns smidig, ca 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand.
  5. Låt den jäsa under bakduk, 30-40 minuter till dubbel storlek.
  6. Knåda degen smidig på lätt mjölat bakbord.
  7. Dela degen i 3 delar och kavla ut dem till rektangulära kakor, ca 20x30 cm.
  8. Pressa vitlök och blanda med oljan.
  9. Bred det över degkakorna.
  10. Strö över salt och vik kakorna i tre delar.
  11. Skär i snibbar, ca 6 st på varje längd.
  12. Låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
  13. Pensla med vatten och strö över garnering.
  14. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.
  15. Låt bröden svalna på galler utan bakduk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…