Vorshmack

Denna finska köttfärsrätt verkar intressant, ej provat än.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g (helst) älgfärs eller (i nödfall) oxfärs
  • 1 burk matjessill med spad
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 msk kalvfondskoncentrat eller 1 oxbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • Vatten
  • Ev ströbröd

Gör så här

  1. Fräs löken och tillsätt därefter färsen och
  2. låt denna få färg.
  3. Hacka sillen. Blanda ner den hackade sillen samt spadet i färsen. Tillsätt kalvfondskoncentratet alt en söndersmulad buljongtärning.
  4. Låt puttra ca 30 minuter. Rör ner grädden och späd med vatten till en lagom konsistens. Blir färsen för lös, tillsätt ströbröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…