Vridna baguetter

Servera dom nybakade. Det går bra att frysa in. Vill du göra dem grövre byt ut några dl vetemjöl mot grövre mjöl.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst, 1 paket
  • 5 dl vatten, 37°
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Rör ut jästen i lite av vattnet.
  3. Tillsätt resten av vattnet, oljan och salt.
  4. Arbeta in ca 13 dl av mjölet till en smidig deg.
  5. Låt jäsa under bakduk 1 timma.
  6. Häll upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 3 delar.
  7. Forma till längder, vrid dem och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper.
  8. Låt jäsa ca 20 minuter under bakduk.
  9. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  10. Låt svalna på galler.
  11. Servera bröden ljumma med vitlökssmör.
  12. Njut!

Kommentarer

Hej! jag bakade dessa baguetter nu i helgen, jag brukar inte vara så bra på att baka matbröd, men dessa var kanonbra. Kommer definitivt att baka dom fler gånger. Jag bytte ut 7 dl av mjölet mot mainotoba mjöl. 4 stjärnor får det bli för detta recept Mvh pia

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…