Warbro kvarns urgodis

Ät med sunt förnuft! Energirikt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,5 dl jordnötssmör (ca 200 g)
  • 1,5 dl mörk sirap
  • 3 msk farinsocker
  • 1 dl kokta hela korn av dinkel
  • 1 dl kokta hela korn av nakenhavre
  • 1 dl dinkelflingor
  • 1 dl nakenhavreflingor
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl blandade nötter och fröer
  • 1 dl russin
  • 1 näve grovhackade pumpakärnor

Gör så här

  1. Koka de hela kornen, dinkelkornen ca 45 min och nakenhavrekornen ca 15 min. (Det går även att blötlägga kvällen före för kortare koktid).
  2. Smörj en bakform, gärna avlång.
  3. Värm jordnötssmöret i en kastrull tillsammans med sirapen och farinsockret på svag värme under omrörning tills allt smält ihop.
  4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i jordnötssmeten medan den fortfarande är varm. Blanda väl! Häll upp massan i bakformen.
  5. Grovhacka pumpakärnor och tryck försiktigt ner dem överst i formen. Låt svalna i kylskåp tills allt stelnat, ca 20 min.
  6. Skär upp i lagom stora bitar och njut.
  7. Ett tips! Doppa bitarna i smält kvalitetschoklad. Det förhöjer smaken ännu mer!
  8. Nötter och fröer kan vara grovhackade mandlar, sesamfrön och solroskärnor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…