Welshcake

En Walesisk specialite där de serveras ljumna med en kopp te på eftermiddagen!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 7,5 dl vetemjöl 450 g
  • 1 knivsudd salt
  • 1 knivsudd mald kryddpeppar
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g margarin
  • 2 dl socker
  • 1 dl russin
  • 2 lätt vispade ägg
  • Ca 2 dl mjölk

Gör så här

  1. Lägg russinen i en skål med vatten och låt dem dra ca 10 minuter.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, häll i det smälta margarinet och russinen.
  3. Vispa äggen lätt och tillsätt växelvis mjölken.
  4. Blanda nu ihop de bägge skålarna. Smeten skall bli relativt fast.
  5. Forma kakor med 2 teskedar, lägg dem sedan i en stekpanna med lite snält margarin i och platta till dem lite. Stek dem ca 3 minuter på varje sida på svag värme. Doppa dem i socker.
  6. Helt underbart goda!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr