White chocolate cupcakes

Chokladcupcakes med vit chokladfrosting.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • ca 100 g mörk choklad ( 100 g kan bli ganska mastigt, så välj choklad efter hur mastig du vill ha den)
  • Frosting:
  • 75 g mjukt smör
  • 200 g philadelphiaost
  • ca 2-3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g vit choklad
  • Karamellfärg
  • Strössel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i gräddfilen och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka den mörka chokladen och smält den i ett vattenbad.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter (minimuffins ca 8-10minuter).
  8. Låt svalna.
  9. frosting:
  10. Vispa smör och cream cheese mjukt, rör i ca två dl av florsockret och allt vaniljsocker.
  11. Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Låt den svalna innan du sakta rör i den.
  12. Blanda till en jämn och tjock frosting, tillsätt mer florsocker om den käns för lös.
  13. Smeta sedan på frostingen och dekorera med strössel eller något annat fint.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…