Wienerbröd med nötfyllning

Dessa frestande wienerbröd med läcker hasselnötsfyllning får det verkligen att vattnas i munnen! Jästiden är lång men den som väntar på nåt gott ...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • 1½ dl kall kaffegrädde
  • ½ pkt jäst
  • ½ dl strösocker
  • En nypa salt
  • 6 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 200 g hasselnötsmassa
  • Pensling:
  • 1 uppvispat ägg
  • Garnering:
  • 100 g blockchoklad

Gör så här

  1. Rör samman smör och ägg. Blanda sedan ner grädden i smörblandningen.
  2. Smula ner jästen. Rör runt så att jästen löses. Blanda till sist ner socker, salt och mjöl. Knåda till en smidig deg.
  3. Kavla ut en rektangel, ca 40x50 cm, och skär eller sporra ut 20 fyrkanter.
  4. Fördela hasselnötsmassan på degbitarna. Vik in hörnen mot mitten och lägg sedan kakorna i pappersformar.
  5. Låt dem jäsa cirka 2 timmar. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med ägg och grädda i mitten av ugnen 7-10 minuter.
  6. Låt kakorna svalna medan du smälter chokladen i vattenbad eller i mikron.
  7. Ringla därefter den smälta chokladen över wienerbröden.

Kommentarer

En jättegod bulle. Fick nog inte den riktiga wienerbrödskänslan, lutar mer åt karlsbaderhållet. Lättbakat. Tack för ett bra recept.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…