Xanfaina- spansk grönsaksröra

Ett riktigt hopkok av grönsaker och kikärtor. Gott som det är med lite potatis eller ris till, eller som tillbehör till kött, fisk, eller fågel.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g okokta kikärtor, eller 225 g kokta
  • 3 msk olivolja
  • 1 stor gul lök, grovhackad
  • 2 vitlöksklyftor grovhackade
  • 1 röd paprika, grovhackad
  • 1 aubergine, skivad i halvmånar
  • 1 litet blomkålshuvud i buketter
  • 1 lagerblad
  • 1/2 kg tomater i klyftor
  • 150 g valfri färsk svamp i bitar
  • Flingsalt, efter smak
  • Svartpeppar, nymalen, efter smak

Gör så här

  1. Om du använder kokta kikärtor, hoppa över detta moment.
  2. Lägg kikärtorna i en bunke med dubbelt så mycket vatten. Låt ligga över natten.
  3. Häll bort vattnet och koka dem i ca 1 timme.
  4. ANVÄNDER DU FÄRDIGKOKTA KIKÄRTOR BÖRJAR DU HÄR:
  5. Hetta upp olivoljan i en stor gryt och fräs löken, vitlöken, grönsakerna och lagerbladet men inte tomaterna och svampen.
  6. Låt det puttra på svag värme under lock i ca 15 minuter.
  7. Tillsätt tomaterna och svampen.
  8. Låt det puttra ytterligare 15 minuter under lock.
  9. Häll till sist i kikärtorna och låt allt bli varmt.
  10. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept