Yoghurt- och saffranskola

Oj, oj, den här är god!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ l yoghurt
  • ½ l socker
  • ½ dl mandelflarn
  • ½ dl hackade osaltade cashewnötter
  • ½ g saffran upplöst i 2 tsk varm mjölk
  • 2 msk finhackade pistagenötter
  • 2 msk kardemummakärnor

Gör så här

  1. Låt yoghurten rinna av i en ren handduk under natten. Den avrunna yoghurten, socker, mandlar och cashewnötter ska sen försiktigt värmas i en tjockbottnad kastrull, rör hela tiden.
  2. När blandningen lossnar från sidorna – det tar minst 45 minuter – blandar du i den saffransgula mjölken.
  3. Blanda väl!
  4. Ner med smeten i en ugnspanna som är ungefär 20x20 cm och platta till ytan.
  5. Mortla pistagenötter och kardemummakärnor och strö blandningen över kolan.
  6. Låt den svalna och skär den sedan i bitar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…