Yoghurtbaguett

Det här brödet är väldigt snabb och enkelt att göra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 2 tsk salt
  • 1 l vetemjöl, eller dinkelsikt
  • 1 tsk socker

Gör så här

  1. Rör ut jästen i lite av vattnet (37 grader). Blanda i resten av vattnet, yoghurt, salt, socker och 1 liter mjöl.
  2. Arbeta degen väl, gärna så länge som 10 minuter, lång tid ger segare, godare bröd. Låt jäsa i 1–2 timmar.
  3. Knåda degen på mjölat bakbord. Skär degen i 4 lika stora bitar. Baka ut baguetterna genom att rulla ut längder och sedan tvinna dem lite. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter på plåten.
  4. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr