Yoghurtbullar

Tycker du om lite sötare bröd, så kan du använda yoghurt med honung.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 dl naturell yoghurt
  • 2 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 10-11 dl vetemjöl
  • Pensling:
  • Vatten eller yoghurt
  • Garnering:
  • Grovt salt

Gör så här

  1. Värm yoghurten till 37 grader och häll den i en degbunke. Smula ner jästen och rör ut den. Tillsätt olja och salt.
  2. Tillsätt grahamsmjölet och arbeta därefter in vetemjölet till en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter.
  3. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Rulla ut den till runda bullar. Lägg dem på bakplåtspapper och låt dem jäsa i ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Pensla bullarna med vatten eller yoghurt och strö över lite grovt salt.
  6. Grädda bullarna i ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått lagom färg och är genomgräddade.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr