Yoghurtmoussetårta

Jättegod och inte så söt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 50 g smör
  • 2 pkt Oreokex, chokladkräm (154 g)
  • Mousse:
  • 6 blad gelatin
  • 1 l jordgubbar
  • 2 msk pressad citron
  • 200 g strösocker
  • 6 dl grekisk yoghurt
  • 6 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 1 l färska jordgubbar

Gör så här

  1. Botten:
  2. Smält smöret.
  3. Mixa kex och smör.
  4. Fördela blandningen jämnt över bakformens (med löstagbar kant) botten.
  5. Mousse:
  6. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  7. Mixa jordgubbarna tillsammans med citronen till puré.
  8. Hetta försiktigt upp purén tillsammans med sockret i en kastrull tills dess att sockret löst sig, ta bort kastrullen från plattan.
  9. Tillsätt gelatinet under omrörning i purén och vispa sedan noga tills dess att gelatinet löst sig och låt svalna.
  10. Blanda sedan ner yoghurten i purén.
  11. Vispa grädden tjock och tillsätt den sedan i purén.
  12. Häll ner smeten i kakformen och ställ in i kylen över natten.
  13. Garnering:
  14. Skiva jordgubbar och lägg på tårtan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…