Zabaione

Jättegod vinkräm från Italien.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 1 1/4 dl marsalavin
  • Fruktsallad:
  • färska fikon
  • jordgubbar eller hallon

Gör så här

  1. 1. Vispa ihop marsalavin, äggulor och socker i en rostfri kastrull med höga kanter. 2. Sätt kastrullen på en platta med låg värme och vispa den hela tiden så att krämen blir pösig. Det är väldigt viktigt att inget fastnar på sidorna eller i botten. Så fort den första kokbubblan syns skall zabaionen tas av plattan. 3. Låt svala en stund, servera sedan i höga glas och garnera med hallon, jordgubbar eller färska fikon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…