Zucchinipasta – LCHF

Faktiskt ett väldigt gott och roligt alternativ till pasta! Pastan går självklart att variera och här är ett av alternativen!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 st zucchini
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 msk pinjenötter
  • 1 kruka färsk persilja
  • ½ kruka färsk basilika
  • 4-5 st salladslökar
  • 1 dl vispgrädde
  • Lite vitt vin
  • 1 krm cayennepeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Riven parmesan vid servering

Gör så här

  1. Börja med att tvätta zucchinin och skär den sedan i långa strimlor med hjälp av en potatisskalare t.ex.
  2. Salta strimlorna och låt de rinna av i ett durkslag i ca 15 min.
  3. Smält smöret i en panna och rosta pinjenötterna lätt gyllenbruna under omrörning, ca 1 min och ställ åt sidan. Hacka vitlöken, salladslöken och örter.
  4. Fräs hastigt på zucchini-spagettin i rikligt med smör.
  5. Tillsätt örter/lök, grädde, vin och kryddor.
  6. Låt puttra ihop ett par minuter.
  7. Strö över de rostade pinjenötterna och den rivna parmesanosten vid servering.
  8. Zucchinipastan kan självklart varieras!
  9. Smaklig spis!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…