Zucchiniquiche

Den här läckra pajen är god att servera nygräddad som tilltugg till ett glas vin eller med en sallad som en lättare huvudrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajskal:
  • 75 g kallt smör eller margarin
  • 50 g kesella gourmet
  • 1 krm salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 3-4 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 2-3 späda zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 250 g fetaost i vatten
  • 1 knippa basilika eller persilja, hackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knivsudd kajennpeppar
  • 1 knivsudd vitpeppar
  • 3 ägg
  • 2 äggvitor
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1½ dl lättmjölk
  • 1½ krm salt

Gör så här

  1. Tillsätt matfettet, skuret i bitar, samt kesellan och saltet till mjölet i en matberedare. Tillsätt vattnet under gång och kör tills en degboll bildats. Ställ kallt i 30 minuter.
  2. Skölj, ansa och skär zucchinin i tärningar. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Tillsätt zucchinin och fräs några minuter under omrörning. Värm ugnen till 175 grader.
  3. Kavla ut pajdegen mellan plastfolie och klä en form, ca 20 cm i diameter och med avtagbar kant, med degen. Förgrädda i 10 minuter.
  4. Skär fetaosten i små tärningar och blanda med zucchinin. Blanda ner hackad basilika eller persilja och pressa ner vitlöksklyftorna. Krydda med vit- och kajennpeppar. Fördela blandningen i skalet. Vispa ägg och äggvitor, blanda ner grädde och mjölk och salt. Häll det i det fyllda pajskalet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr