Tråd:
Budapest tårta

Inlägg

@ruksana

Skrivet av marinkovic den 12 nov 2008

Hjälp !
Jag älskar att baka,men en sak som snart gör mej galen är när jag gör en Budapest tårta.Vet inte hur många jag har gjort & ALLA spricker,när jag ska rulla ihop den.

Min familj & vänner säger att jag är perfektionist,MEN jag vill ha en hel tårta & inga sprickor där grädden sticker ut.
Snälla kan någon ge mej ett gott råd,för jag samt familj & vänner ÄLSKAR denna tårta.

@irko

Har precis fått lära mig att man ska låta kakan kallna UNDER plåten så den inte blir torr, då spricker den inte när man rullar ihop den!

@irrevirre

Här var det många tips!
Min favorit gör jag så här. Blir snygg också tycker jag.
Lycka till!
Marängrulle Budapest

@marinkovic

Skrivet av ros den 14 nov 2008

:)Här är mitt recept på budapesttårta
Vad gör lite sprickor, det ska väl synas att den är hemmagjord och inte fabriksgjord och perfekt
[recept]36204[/recept]
Lycka till(Y)(Y)(Y)

Hej
Ja jag vet att det ska synas att den är hemmagjord,meen jag är "lite" perfektionist även när det gäller bakning.Mest arg på mig själv att jag inte kan lyckas hela vägen.

Som barn fick jag ofta höra OM du ska göra något SÅ gör det ORDENTLIGT annars KAN du låta bli !
Tyvärr men jag ÄLSKAR & BAKA så lite sprickor är inget fel.MEN jag vill lyckas bara EN gång.

@ullac

Jag har ett recept på budapesttårta som jag fick av en bekant för många år sedan.
Kan inte minnas att den spricker, däremot skär jag av ändarna efter att jag har rullat den.
Budapestrulle från Havstenssund
Lycka till!

@ros

:)Här är mitt recept på budapesttårta
Vad gör lite sprickor, det ska väl synas att den är hemmagjord och inte fabriksgjord och perfekt
Budapesttårta
Lycka till(Y)(Y)(Y)

@marinkovic

(Y)¨
Tack till er som tipsat mej om Budapest tårtan.När jag läser detta inser jag nog att jag haft den i ugnen lite för länge.Men sedan undrar jag om jag gjort den för tjock.Har inte provat att spritsa ut smeten,men det ska jag göra nästa gång.
Tack & lova att höra av mej efter nästa tårtbak.

@smulpajen

Kanske har du den för länge i ugnen så den blir för torr? Lite sprickor på ytan ska det ju vara, det ser bara gott ut :p
Budapestrulle / bakelse, gluten- och mjölkfri

@irko

Prova mitt recept Budapestrulle, jag tycker att det är bra! ////norrbacka

@annras

Hej marinkovic! Du ska ha lite marsanpulver i äggvitesmeten och sedan ska du spritsa ut längsgående tjocka längder på plåten, så att de blir som "gångjärn". Spricker aldrig! Lycka till!(Y)

@marinkovic

Hjälp !
Jag älskar att baka,men en sak som snart gör mej galen är när jag gör en Budapest tårta.Vet inte hur många jag har gjort & ALLA spricker,när jag ska rulla ihop den.

Min familj & vänner säger att jag är perfektionist,MEN jag vill ha en hel tårta & inga sprickor där grädden sticker ut.
Snälla kan någon ge mej ett gott råd,för jag samt familj & vänner ÄLSKAR denna tårta.