Tråd:
Burkchampinjoner

Inlägg

@sikaal

Innan färska champinjoner blev så vanliga som idag, var burkarna mycket bättre! Idag är det bara "skit".:( Vissa recept vill jag ha burkchamp., men jag har misströstat.:(
Köpte frysna en gång för att testa,(N)(N) Inte nog med att det var mest "böös", en del hade rotstochen kvar!(N) Rensade och stekte, de bara "försvann", inte blev det mycket kvar.:'( Mailade företaget, i Danmark, men fick inte svar över huvud taget!(N)(N) Svagt!

@the_mama97mia

Hmm, jag minns för många år sen när burkchamp var bas- och stapelvara i varje students kök. NU har jag det aldrig hemma, köper sällan färska, eftersom det är bara jag i hushållet som gillar svamp.

Apropå göra egen svamp haha, har jag för mig att det stod i DN ngt år (ej första april) att man skulle gräva ned gamla tidningar o täcka med kompost o jord. Sen skulle man kunna skörda egna champinjoner... Jag har inte testat utan ger mig ut o letar själv under säsong...

@frucaos

Min älsade make föredrar burkisarna - men det struntar jag i när det är jag som lagar maten - vilket är för det mesta. Personligen kan jag äta dem, men tycker färska är så mycket godare.

Gnurf - du är allt bra knäpp du!:D

@saxa

Håller med förgående!

Läskigt

@ulrika91

Jag vägrar att äta burkchampinjoner. Förstår inte varför man köper det när man har tillgång till färska. Tycker de smakar äckligt, ser äckliga ut och är en onödig produkt i en storstad. Är det kärnvapenkrig kan jag tänka mig att äta det. Men då får jag hålla för näsan.

@zzia

Vill man ha ett lager hemma så finns det ju numera frusna, funkar jättebra! Rätt mycket vätska bara men det är inget fel på smaken, om något så smakar det mer. Har börjat köpa dom istället för färska. Har ändrat matvanorna sista åren och glömmer lätt bort att äta upp färskvarorna. Tycker burkarna börjat smaka sämre än förut. Vet inte om det är vana eller att dom blivit sämre.

@kvastis

Skrivet av Gnurf den 15 feb 2010

Jag har hört att de använder elfösare när de driver på de stackars Champinjonerna ut ur lastbilarna...å tydligen är de inte helt bedövade vid avlivningstillfället. Ohygliga scener spelas upp när de skivas fortfarande LEVANDE!!! :'(:'(

[quote]Skrivet av Misty09 den 15 feb 2010

[quote]Skrivet av sofiapersson den 15 feb 2010

Jag har varit på en champinjonfabrik i spanien för ca 10 år sen.... Och när man sett hur man gör i fabriken så äter man aldrig nånsin champinjoner på burk kan jag lova.. (N)

Hur gör dom, berätta, vill veta ![/quote][/quote]

@gnurf

Skrivet av jimboz den 17 feb 2010
Är det någon som vet hur man gör svamp :)

Torrdräkt i en 80grader varm bastu i 2 timmar. Sedan är det bara att börja skörda (Y)

@gnurf

Skrivet av sofiapersson den 16 feb 2010
...Och då undrar man om de är nån skillnad på de olika märkena eller om de var bara olika klisterlappar för olika företag. Såg flera välkända märken fast med samma svamp.

Det där är intressant...och väldigt vanligt tror jag. Som med bromsbelägg på Biltema eller hos den auktoriserade BMW handlaren...:)

Och Gnurf - champinjonerna skivades levande - jag har bildbevis :p

Fruktansvärt!! Ett fall för EU-parlamentet!! Som fruktarian äter jag bara svamp som dött av hög ålder...(Y)

@jimboz

Som sagt ! Jag äter färska eller inga alls:Z
Nu kommer jag att göra mina egna köttbullar också.. Fan man blir lätt fanatisk på dom där halvfabrikaten..
Ska leta lite recept på svamp också...
Är det någon som vet hur man gör svamp :)

@marksten

Skrivet av sofiapersson den 16 feb 2010

Oj vilket intresse för burkchampinjone:). Jag har helt missat att så många har kommenterat detta.
F-låt för att ni fått vänta så länge på mitt svar.

Anledningen till att jag aldrig mer äter burkchampinjoner är för att de var så urusel hygien bland personalen. De luktade fruktansvärt i drivningshusen (men de är säkert så de ska vara). Råkade man tappa champinjonerna så plockade de upp på rullbanden igen om de så var innan eller efter tvättning. Och tvättningen ska vi inte tala om... Dom använde nåt slags tvättmedel som luktade urk , i en stor tumlare. Sen var de en lång bit man inte fick se i proceduren.. undrar varför:o.. Sen paketerades dom i välkända burkar och staplades på pall i en stor lagerhall. Och då undrar man om de är nån skillnad på de olika märkena eller om de var bara olika klisterlappar för olika företag. Såg flera välkända märken fast med samma svamp.

I slutet av denna "visning" så fick man ta med sig varuprover.. Hur många tog tror ni.. Just de - Ingen. Och jag reste med mitt förra jobb. Vi var 35 pers.

Fast å andra sidan har de kanske skett förändringar på 10 år - i alla fall hoppas man det.

Och Gnurf - champinjonerna skivades levande - jag har bildbevis :p

Ungefär som jag trodde. Urk aldrig mer

@siggemums

Inte konstigt att burkchampinjoner smakar som de gör.

På högstadiet var vi på studiebesök där det tillverkades leverpastej sen åt jag inte det på flera år på grund av att det luktade pyton där. Mitt förhållande till leverpastej blev aldrig detsamma igen efter den gången.

Min man äter gladeligen korv även om han har jobbat på charkuteri och gjort korv i sin ungdom Fast det beror nog mest på att han inte är så petig av sig:p.