Tråd:
Frysbara pajer

Inlägg

@wilmaz

Använd keso istället för äggstanning till din favoritpaj. Jättegott även att frysa. Tina i kylskåp över natten för absolut bästa resultat!

@jas65

Det handlar om frysteknik och upptining. Jag har aldrig märkt att creme fraiche har blivit dålig eller att den smakar sämre efter ha varit fryst.

@mschilly

Tack för alla svaren! Jag ska testa nån paj med creme fraiche på och se. Den erfarenheten jag har av fryst creme fraiche är som pasta sås och det blir inte gott alls! Kanske funkar bättre på paj.

Att en frusen paj aldrig blir lika god som en färsk är ju inte så konstigt. Färskt är ju alltid godast!

Jag minns en paj som mamma brukade göra, med stuvning som bas i ett skal av smördeg.
Smördegen är väl fryst när man köper den? Hur tror ni en stuvning skulle reagera i frysen/när den blir tinad?

@voffa3

Jag brukar frysa paj och har lärt mig acceptera att de är lite gryniga. Jag tycker de flesta pajer går bra att frysa. Jag gör mycket vegetariska pajer men grönsaker med kort koktid gillar jag inte i paj ärtor blir bara äckliga. Rotsaker, linser och svamp i paj är gott.

Jag har prövat både portionsformar i aluminium och att dela större paj. Tycker att det går lika bra att dela en större paj och frysa in bara pajen svalnat först så det blir snygga bitar. Det ska inte bara vara gott det ska se gott ut också.

Jag brukar göra skal med 1/3 havregryn i pajskalet ibland och det blir lite krispigare skal, kanske det kan passa dej?

@bumbis

Jag har frusit tacopaj med en topping på fraiche och ost och det funkar hur bra som helst.

@vetebullen

Pajer som denna ( du kan byta ut köttet till annat kött som du tycker om ) går utmärkt att frysa i portionsbitar och plocka fram vid behov. Jag har för det mesta ett antal i frysen. Snabbt och enkelt när man inte har tid att laga mat. (H)

Smarrig Vildsvinspaj

@the_mama97mia

som jag minns det så frös vi dom och tina-de ... haha ... med bra resultat,. men jag kan minnas fel!

det kanske är så att man må acceptera att frusna pajer inte är lika bra som nygjorda...

@mschilly

Tack för tipsen! Portions aluminium formar ska införskaffas, blir ju jättesmidigt.

mama97mia: Har du testat att frysa den? Min erfarenhet av att frysa creme fraiche är inte bra....

@the_mama97mia

Tinas Kantarell och köttfärspaj
tror det var ngt i den här stilen!

täcke av creme fraiche och riven ost

@cassiopeya

Ungefär som den här, fast jag har ananas i istället för champinjoner...supergod (Y)

Krämig kycklingpaj

@cassiopeya

Jag brukar göra en kycklingpaj där man gör som en tjock gräddig sås att lägga i pajskalet istället för att använda äggstanning, den är okej att frysa. :D

@the_mama97mia

Jag har inte receptet - men minns att Mat-Tina gjorde matpajer i teve för många år sen, en enkel pajdeg med bakpulver i, det receptet finns nog här på MK. Sen var fyllningen köttfärs och trattkantareller, den gjorde vi en masse och frös in, perfekt att ta med till lunch. Köpte små runda alu formar att frysa in i. De gick att återanvända ibland med...

Jag tänker att de flesta pajer med mkt äggstanning i gärna blir lite blöta och gryniga annars.